Το χρονικό του φρικτού δυστυχήματος στο Πόρτο Χέλι

12

Μόλις 350 μέτρα από την ακτή σημειώθηκε ναυτικό δυστύχημα, στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, όταν ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.

Το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε εξαιτίας της σύγκρουσης . Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα που είναι σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες) που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γινόταν και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο.

Το πεντάμετρο φουσκωτό σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν είδε μπροστά του το μικρό ξύλινο σκάφος με αποτέλεσμα να περάσει κυριολεκτικά από πάνω του.

Τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά το δυστύχημα

Δραματικά ήταν τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δυο σκαφών στο Πόρτο Χέλι. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό, ενώ για βοήθεια έσπευσαν και πολλοί ιδιώτες που πρόσφεραν τα σκάφη τους στη διάθεση των Αρχών.

Εκείνες τις πρώτες στιγμές κανείς δεν ήξερε πόσα ανθρώπινα θύματα άφησε πίσω της αυτή η τραγωδία και όλοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Το ίδιο έκαναν και αρκετοί ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή.