Νέα Οδός

Αυλαία για το “Φάντασμα της Όπερας” έπειτα από 35 χρόνια – Παράσταση αφιερωμένη στον γιο του Βέμπερ που πέθανε από καρκίνο

17 Απριλίου 2023, 6:01 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Τριάντε πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, το εμβληματικό μιούζικαλ “Το Φάντασμα της Όπερας” έριξε αυλαία. Ο δημιουργός της παράστασης που έσπασε ταμεία και παρουσιάστηκε σε θέατρα σε όλο τον κόσμο, Άντριου Λόιντ Βέμπερ αφιέρωσε την τελευταία παράσταση στον γιο του, Νικ, που πέθανε πρόσφατα από καρκίνο.

Ο 74χρονος Βρετανός συνθέτης των τεράστιων επιτυχιών του μουσικού θεάτρου, είχε συγκλονίσει πρόσφατα με την αποκάλυψη ότι ο γιος του Νικ Βέμπερ, έπασχε από επιθετικής μορφής καρκίνο του στομάχου. Ο 43χρονος Νικ πέθανε πριν λίγες εβδομάδες.

baa6214dee7f413cadada520c665e2fc

Ο πατέρας του, μιλώντας στο κοινό λίγο πριν την τελευταία παράσταση, είπε, καταχειροκροτούμενος, για τον γιο του: “Όταν ήταν μικρός, καθόταν δίπλα μου και άκουγε αυτή τη μουσική καθώς την έγραφα”. Ο Νικ Βέμπερ είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Ήταν και ο ίδιος συνθέτης μουσικής για μιούζικαλ και τηλεοπτικά προγράμματα.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.