Πατέρας έριξε επίτηδες το αμάξι στον γκρεμό – Επέζησε όλη η οικογένεια – Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Αμάξι Γκρεμός

Πολλαπλές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 41χρονος οδηγός ενός Tesla, ο οποίος φέρεται να έριξε επίτηδες το αυτοκίνητό του από γκρεμό 76 μέτρων κατά μήκος της εθνικής οδού Pacific Coast της Καλιφόρνια, την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν ο ίδιος, η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά! 

Το τρομερό της ιστορίας είναι ότι και οι τέσσερις επιβαίνοντες επέζησαν «με κάποιο τρόπο» από σοβαρούς τραυματισμούς.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας σε μια περιοχή που ονομάζεται Devil’s Slide, περίπου 20 μίλια νότια του Σαν Φρανσίσκο.

«Ήμασταν πολύ σοκαρισμένοι» όταν ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι στο αυτοκίνητο είχαν επιζήσει από τη σύγκρουση, είπε ο πυροσβέστης Μπράιαν Πότενγκερ.

«Τα ατυχήματα σε αυτόν τον γκρεμό δεν είναι σπάνια. Ανταποκρινόμαστε σε πολλά οχήματα σε αυτόν τον γκρεμό», είπε στο CNN. «Αυτό που είναι σπάνιο είναι ότι δεν έχουμε πολλούς επιζώντες – η επιβίωση αυτού του είδους ατυχήματος είναι πολύ σπάνια».

Ο πυροσβέστης είπε ότι το αυτοκίνητο περιείχε έναν ενήλικο άνδρα, μια ενήλικη γυναίκα, ένα 9χρονο αγόρι και ένα 4χρονο κορίτσι. Και τα δύο παιδιά ήταν ασφαλισμένα σε καθίσματα, τα οποία παρέμειναν άθικτα και στη θέση τους.

«Η ζημιά στο όχημα δείχνει ότι χτύπησε και στη συνέχεια αναποδογύρισε πολλές φορές». Το αυτοκίνητο ακουμπούσε στους τροχούς του, πρόσθεσε ο πυροσβέστης.

Οι πυροσβέστες κατέβηκαν από τον γκρεμό προς το αυτοκίνητο, ενώ άλλοι πυροσβέστες παρακολουθούσαν με κιάλια από ψηλά.

«Καθώς το κάναμε αυτό, μπορέσαμε να παρατηρήσουμε κίνηση στο μπροστινό κάθισμα μέσα από το παρμπρίζ», είπε ο Πότενγκερ. «Έτσι ξέραμε ότι είχαμε τουλάχιστον ένα άτομο που ήταν ζωντανό».

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου εγκλωβίστηκαν μέσα στο παραμορφωμένο όχημα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Και οι τέσσερις είχαν τις αισθήσεις τους όταν τους έφτασε η πυροσβεστική.

Τα πληρώματα απελευθέρωσαν τα δύο παιδιά και χρησιμοποίησαν ένα σχοινί για να τα σηκώσουν στον γκρεμό σε καλάθια. Αργότερα, ένα ελικόπτερο της Περιπολίας της Εθνικής Οδού της Καλιφόρνια ανέβασε τους δύο ενήλικες σε ασφαλές μέρος.

Το γραφείο του Σερίφη του Σαν Ματέο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο ενήλικες υπέστησαν «τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους» και τα δύο παιδιά δεν έχουν τραυματιστεί.

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Στάνφορντ για θεραπεία.

Πηγή: skai.gr