in

Πούτιν: Η Ρωσία έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων

Δίνει εντολή σε κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα να καταλήξουν σε ενιαία άποψη

εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων

Στη θέση ότι η Ρωσία έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον τομέα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να καταλήξουν σε ενιαία άποψη σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν το θέμα και να υποβάλλουν εν συνεχεία έκθεση σχετικά με το αποτέλεσμα των μεταξύ τους διαβουλεύσεων.

«Θα παρακαλούσα και την κυβέρνηση της Ρωσίας και την Κεντρική Τράπεζα, συζητώντας το θέμα να καταλήξουν σε μία ενιαία άποψη και θα σας ζητούσα να κάνετε την συζήτηση αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα, και μετά να ενημερώσετε για τα αποτελέσματα, στα οποία θα καταλήξετε κατά την πορεία της συζήτησης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πούτιν επισήμανε γενικά ότι το ζήτημα που αφορά στις ρυθμίσεις των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και ότι ο ίδιος «γνωρίζει τις συζητήσεις που γίνονται επί αυτού του θέματος».

Ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει δική της θέση στο θέμα των κρυπτονομισμάτων, επέστησε παράλληλα την προσοχή στο ότι η Κεντρική Τράπεζα, «δεν στέκεται εμπόδιο στην τεχνολογικό πρόοδο και καταβάλλει τις αναγκαίες προσπάθειες ώστε να εισάγει εξελιγμένες τεχνολογίες σ’ αυτόν τον τομέα δραστηριότητας»

Αναφερόμενος στην διαφορετική θέση που έχει η Κεντρική Τράπεζα στο θέμα των κρυπτονομισμάτων, είπε ότι αυτή σχετίζεται με το ότι οι εμπειρογνώμονες της Κεντρικής Τράπεζας έχουν την άποψη ότι η διεύρυνση μιας τέτοιου είδους δραστηριότητας (σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα) εμπεριέχει ορισμένους κινδύνους, πρωτίστως για τους πολίτες της χώρας, δεδομένης της μεγάλης αστάθειας.

Ωστόσο όπως επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, η Ρωσία στον τομέα αυτό έχει «ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ιδιαίτερα στην λεγόμενη εξόρυξη (κρυπτονομισμάτων)». Αναφερόμενος μάλιστα στα πλεονεκτήματα είπε ότι «έχει υπόψιν του το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας και τα καλά καταρτισμένα στελέχη που διαθέτει η χώρα» στον τομέα αυτό.

Πριν από μερικές μέρες σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού πρακτορείου Interfax και της ρωσικής εφημερίδας RBK, το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές, είχε μεταδώσει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας έπεισε την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στην Ρωσία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η FSB έκανε την πρόταση για την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, επειδή οι Ρώσοι όλο και πιο συχνά μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε κρυπτονομίσματα στις «ανεπιθύμητες οργανώσεις» και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο των «ξένων πρακτόρων».

Επίσης η εφημερίδα Kommersant έγραφε στις 19 Ιανουαρίου ότι η Κεντρική Τράπεζα άρχισε να παρακολουθεί προσεκτικά τις συναλλαγές των ρωσικών τραπεζών σε κρυπτονομίσματα όπως και ότι η Κεντρική Τράπεζα στα τέλη του 2021 είχε αποστείλει στις ρωσικές τράπεζες αίτημα αναφορικά με τη συνεργασία τους στον τομέα των κρυπτονομισμάτων που αφορούσαν ιδιαίτερα στις συναλλαγές πληρωμών μεταξύ πολιτών, αποδίδοντας την κίνησή της αυτή «στην εκτίμηση των κινδύνων που απορρέουν από το ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / lIFO.GR

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Ερέτρια: Αντιδήμαρχος και εθελοντές δίπλα στους πολίτες και μετά την κακοκαιρία [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ: Διακοπή ρεύματος και πολλαπλές εκρήξεις σε στύλους – “Καλέ τι γίνεται…έχουν πάρει φωτιά τα καλώδια της ΔΕΗ” [ΒΙΝΤΕΟ]