Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο 22% – Τι να προσέξουμε φέτος με την υποβολή των δηλώσεων

Χρήματα

Επιπλέον φόρο 22% θα κληθούν να πληρώσουν φέτος με την εκκαθάριση των δηλώσεών τους όσοι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν την χρονιά που πέρασε ηλεκτρονικές αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός τους.

Πάντως υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που εξαιρούνται της υποχρέωσης. Το τρέχον έτος οι φορολογούμενοι είναι επίσης αναγκασμένοι να «κυνηγούν» e-αποδείξεις με κάποιες από αυτές όμως να «μετρούν» ως έκπτωση φόρου.

Φέτος οι φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να υποβληθούν νωρίς- νωρίς και έτσι οι υπόχρεοι πολύ σύντομα θα μάθουν εάν συγκέντρωσαν το ποσοστό των ηλεκτρονικών αποδείξεων που απαιτείται για να μην τους επιβληθεί «πέναλτι».

Αν και αυτό το μέτρο είχε «χαλαρώσει» το 2020 -λόγω της πανδημίας και των σκληρών περιοριστικών μέτρων που την συνόδευσαν- επανήλθε κανονικά με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Έτσι, όσοι δεν κάλυψαν το 30% του ετησίου εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών θα κληθούν να καταβάλουν φέτος με τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φόρου εισοδήματος για το 2021, επιπλέον φόρο ίσο με το 22% της ακάλυπτης διαφοράς.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ