Γιώργος Ψαθάς: Θέλουμε να δημιουργήσουμε εθελοντικές ομάδες στον Δήμο σε διάφορους τομείς

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

Ένα θέμα που τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η Δημιουργία εθελοντικών ομάδων στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, ανέλυσε το σκεπτικό της πρότασης ενώ ανέφερε τα παρακάτω.

Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε εθελοντικές ομάδες σε πολλά πεδία με ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Θα υπάρχει κάποιος συντονιστής μετά την συγκρότηση των εθελοντικών ομάδων ενώ θα χαρακτηριστούν τα πεδία δράσης ανάλογα την ζήτηση.

Από την μεριά της η κα Τζοβάνα Γκόγκου και ο κος Ανδρέας Κουλοχέρης έθεσαν ερωτήματα για τις οικονομικές ενισχύσεις των ομάδων, αν τηρείτε το νομικό πλαίσιο, τον ρόλο του δήμου σε αυτό το εγχείρημα και γιατί δεν το αναλαμβάνει η ΔΗΚΑΔΙΜΕ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν του αρέσει η ισοπέδωση, διευκρίνισε ότι εδώ και 6 χρόνια επι δημαρχίας του δεν έχει καπελώσει ποτέ τους συλλόγους, ενώ ξεκαθάρισε ότι θέλουν να δημιουργηθούν ομάδες για συγκεκριμένα πεδία όπως το περιβάλλον, ενώ ο δήμος δεν θα σφετεριστεί καμία προσπάθεια ούτε να καπελώσει καμία ομάδα που υπάρχει ήδη.

Ο κα Σοφία Αφένδρα σαν εισηγήτρια του θέματος συμπλήρωσε κάποιες λεπτομέρειες ως προς την οργάνωση και κάποια θέματα όπως η περίθαλψη, ενώ πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσουμε πιλοτικά σε κάποια πεδία και αν αποδώσουν θα προχωρήσουν και σε άλλα.