Σπύρος Πνευματικός στο MEGA Σαββατοκύριακο: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές – Καταστροφική η ακυβερνησία για τη χώρα

pnevmatikos

Τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες έχουν να περιμένουν ακόμα καλύτερα πράγματα για τη χώρα την επόμενη τετραετία από μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια και Καθηγητής Ιατρικής Σπύρος Πνευματικός, μιλώντας στην εκπομπή MEGAΣαββατοκύριακο και τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου.

Ο κ. Πνευματικός είπε πως η τετραετής θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, βαθμολογείται με θετικό πρόσημο, καιτο καλύτερο προγνωστικό στοιχείο για το μέλλον είναι το παρελθόν.

«Όπως είχε πει ο Αριστοτέλης,χαρακτηριζόμαστε από τη συμπεριφορά μας, η αριστεία δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά συνήθεια. Η κυβέρνησή μας έχει επιδείξει τέτοια στοιχεία και χαρακτηριστικά, έχει χαραχτεί ο δρόμος για την επόμενη τετραετία όπου τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα για τη χώρα μας» τόνισε.

Όσον αφορά τις αναγκαίες διορθώσεις στον τομέα της υγείας, ο κ. Πνευματικός σημείωσε ότι αν θέλουμε να φτιάξουμε την υγεία στη χώρα μας, χρειάζεται σύγκρουση με τη νοοτροπία του ‘βαθέος κράτους’ και να προχωρήσουν ριζικές τομές, που ίσως δεν θα αφήσουν όλους τους ανθρώπους χαρούμενους αλλά είναι αναγκαίες, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το βήμα θα γίνει την επόμενη τετραετία. «Υπηρετώ πιστά το δημόσιο σύστημα υγείας, αγαπάω την υγεία, αγαπάω τους ασθενείς και θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης, φτάνει να πάρουμε απόφαση να κάνουμε τις ρήξεις που πρέπει να γίνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των κυβερνήσεων συνεργασίας, αναφέρθηκε στα παραδείγματα ξένων χωρών, όπως της Βουλγαρίας, όπου έχουν γίνει αλλεπάλληλες εκλογές για να φύγουν από αδιέξοδο, της Γερμανίαςόπου κάνανε 4 μήνες για να βρουν μια σύγκλιση, και του Βελγίου, όπου πήρε2 χρόνια, και τόνισε ότι θα είναι καταστροφικό για τη χώρα μας να βρίσκεται για 4 μήνες σε ακυβερνησία. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι το 2014, ενώ η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από το μνημόνιο, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση της ΝΔ έπεσε, με όσα ακολούθησαν, όπως τις ουρές στις τράπεζες για να σηκώσει ο πολίτης λίγα ευρώ.

«Όλα μπαίνουν στην ίδια εικόνα, το Κράτος. Για να μπορέσουν να γίνουν βαθιές ριζικές τομές και να αλλάξει το βαθύ κράτος και η νοοτροπία του, πρέπει να υπάρχει συναίνεση και όχι στείρα αντιπολίτευση» είπε και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ασφάλειας των πανεπιστημίων: «Υπάρχει κανένας που διαφωνεί ότι τα πανεπιστήμια είναι χώρος μάθησης και όχι επεισοδίων, υπάρχει κανείς που αμφισβητεί ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάρτα εισόδου; Είδαμε την κίνηση της κυβέρνησηςστο θέμα αυτό και όλοι οι υπόλοιποι βρέθηκαν απέναντι. Είναι δύσκολο να σπάσει το απόστημα του βαθέος, πελατειακού κράτους».

Για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα μας, χάρη στις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης, πήρε βαθμίδα αξιολόγησης και είναι ένα βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα, κάτι που θα επιτρέψει να δανειζόμαστε φθηνά, ένας βασικός παράγοντας για να δούμε ευρωστία στην οικονομία μας και καλύτερη ποιότητα ζωής. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει ένα δαπανηρό πρόγραμμα για την οικονομία, χωρίς κοστολόγηση και χωρίς να αναφέρει που ακριβώς θα βρεθούν αυτά τα λεφτά.

Κλείνοντας, με αφορμή μήνυμα πολίτη από την Εύβοια προς την εκπομπή, ο κ. Πνευματικός είπε πως, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε η Εύβοια αυτά τα χρόνια, με τις πυρκαγιές και πλημμύρες, η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό του τόπου σε μεγάλο βαθμό αυτή την τετραετία.