Συνθήματα από τον Ρουβίκωνα έξω από καφετέρια που μιλούσε ο Μπακογιάννης – «Κανένα χαφιεδότσουρμο δεν με σκιάζει» η απάντησή του (βίντεο)

Κώστας Μπακογιάννης Περιφέρεια Στερεάς

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Σε προσαγωγές μελών της αναρχικής οργάνωσης Ρουβίκωνας προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία στην πλατεία Καλλιγά στα Κάτω Πατήσια όπου μέλη της συλλογικότητας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από εκδήλωση στην οποία έδωσε το παρών ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», ενώ σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, με τίτλο, «Τι συνδέει την αριστεία, την αχρηστία και την ασυλία τις τελευταίες μέρες; Ο Κώστας Μπακογιάννης, δημαρχος Αθηναίων» απαριθμεί τους λόγους που όπως υποστηρίζει στρέφεται εναντίον του δημάρχου για τα πεπραγμένα του δήμου από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.


Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κάθε μέρα επισκέπτεται και μια διαφορετική γειτονιά της Αθήνας. Απόψε βρέθηκε στα Κάτω Πατήσια, και ενώ συνομιλούσε, σε καφέ της περιοχής, με δημότες για τα ζητήματα της γειτονιάς, μια ομάδα μελών του Ρουβίκωνα εμφανίστηκε κρατώντας πανό, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος ανεπηρέαστος και με απόλυτη ψυχραιμία συνέχισε να ακούει και να απαντά στα ερωτήματα των παρευρισκομένων. Εξακολούθησε να κάνει τη δουλειά του όπως συνηθίζει να λέει. Η επέμβαση της αστυνομίας οδήγησε σε προσαγωγές, προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε να μην υπάρξει δίωξη τους, αλλά έκανε μια σκληρή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. «Κανένα χαφιεδότσουρμο δεν με σκιάζει και δεν μπορεί να με εμποδίσει από το να κάνω τη δουλειά μου. Κάθε μέρα, σε διαφορετική γειτονιά να μιλάω με τις Αθηναίες και τους Αθηναίους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα παρέθεσε και φωτογραφία από την ομιλία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση

Πηγή protothema.gr