Νέα Οδός
,

Στη Χαλκίδα ο Θανάσης Ζεμπίλης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: ” Τιμή στους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940!”

28 Οκτωβρίου 2023, 2:06 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Χαλκίδα συμμετείχε ο Θανάσης Ζεμπίλης, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ευβοίας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, κατέθεσε στεφάνι μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση. Μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ. Ζεμπίλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σύγχρονη ιστορία το “ΟΧΙ” των Ελλήνων υπήρξε μια κορυφαία πράξη αντίστασης κατά του ολοκληρωτισμού και παράλληλα μια στάση υπεράσπισης των πανανθρώπινων ιδανικών, της ειρήνης, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σήμερα το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου παραμένει επίκαιρο, όσο ποτέ άλλοτε. Σε μια ταραγμένη περίοδο αναθεωρητισμού, κρίσεων και σκληρών πολέμων οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας υπόσταση και να προασπίσουμε το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Αυτό είναι το ιερό χρέος μας απέναντι στους ήρωες και τις ηρωίδες του έπους του ‘40. Χρόνια Πολλά Ελληνίδες και Έλληνες! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!»

zempilis 3

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.