Φτιάξε το δικό σου καλοκαιρινό παράδεισο

σκαιση

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο διακοπών και ταξιδιών, όμως έχετε σκεφτεί μήπως υπάρχει κάποια γοητεία στο να απολαμβάνετε αυτή την εποχή από την άνεση του σπιτιού σας; Με λίγη δημιουργικότητα και μια πινελιά σχεδιασμού, μπορείτε να μετατρέψετε τον χώρο διαβίωσής σας σε ένα απολαυστικό καταφύγιο που να ενσαρκώνει την ουσία του καλοκαιριού. Δείτε διάφορους τρόπους για να απολαμβάνετε τις χαρές αυτής της εποχής και από το σπίτι.

Φτιάξτε τη δική σας όαση

Μετατρέψτε τον εξωτερικό σας χώρο είτε είναι μπαλκόνι, είτε αίθριο, είτε αυλή σε ένα καταφύγιο που αιχμαλωτίζει το πνεύμα του καλοκαιριού. Τοποθετήστε άνετα καθίσματα, διακοσμημένα με ζωντανά μαξιλάρια και ριχτάρια, δημιουργώντας μια ζεστή γωνιά χαλάρωσης και απόλαυσης. Ενσωματώστε φυτά σε γλάστρες, λουλούδια και κρεμαστά καλάθια για να εμπλουτίσετε τον εξωτερικό χώρο σας με χρώματα και με μια αναζωογονητική φυσική ατμόσφαιρα. Με τα συστήματα σκίασης από τη Nyfan θα κρατήσετε το χώρο προστατευμένο από την υπερβολική ζέστη και τον ήλιο και έτσι θα είναι κατάλληλος για όλες τις ώρες της ημέρας.

Κάντε γαστρονομικά πειράματα

Εξερευνήστε τον κόσμο των καλοκαιρινών γεύσεων από τη δική σας κουζίνα. Πειραματιστείτε με τη δημιουργία δροσιστικών λεμονάδων και δροσερών smoothies για να νικήσετε τη ζέστη. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στην παρασκευή πιάτων που βασίζονται σε εποχικά προϊόντα, όπως σαλάτες γεμάτες με πολύχρωμα λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά. Και φυσικά γιατί να μην απολαύσετε τα χειροποίητα εδέσματά σας έξω; Χρησιμοποιήστε το τραπέζι του μπαλκονιού σας, ή αν έχετε κήπο γιατί να μην κάνετε ένα πικ νικ;

 

Οργανώστε δραστηριότητες

Ανάψτε τη σχάρα για μπάρμπεκιου, προσκαλέστε φίλους και συγγενείς για λαχταριστές καλοκαιρινές γιορτές. Περάστε τα βράδια με την παρέα σας απολαμβάνοντας τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Δείτε μια ταινία, παίξτε ένα επιτραπέζιο ή μαγειρέψτε πιάτα από διαφορετικούς πολιτισμούς για να προσθέσετε μια πινελιά παγκόσμιας περιπέτειας στο καλοκαίρι σας. Σε κάθε περίπτωση περάστε ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο με τους δικούς σας ανθρώπους στο χώρο σας.

Μεταμορφώστε το σαλόνι σας

Ποιός είπε πως δε μπορείτε να δώσετε μια καλοκαιρινή νότα στους εσωτερικούς χώρους σας; Κάντε μικρές παρεμβάσεις στη διακόσμηση παίζοντας με κοχύλια, έργα τέχνης με θέμα την παραλία και ελαφριά υφάσματα για να δημιουργήσετε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Φωτίστε το χώρο σας με κεριά και γενικά προτιμήστε χαμηλότερο φωτισμό για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ότι καλύτερο για τα βράδια του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι στο σπίτι είναι μια ευκαιρία να απολαύσετε την εποχή σε έναν χώρο που αγαπάτε. Κάνοντας μικρές αλλαγές μπορείτε να δημιουργήσετε μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία χωρίς να απομακρυνθείτε από το σπίτι σας. Το καλοκαίρι προσφέρει την ευκαιρία να εκτιμήσετε την ομορφιά της απλότητας και να δημιουργήσετε αναμνήσεις στο μέρος όπου αισθάνεστε πιο άνετα και εμπνευσμένα, το σπίτι σας.