Νέα Οδός

Νίκος Μπαράκος στην συνεδρίαση της ΠΕΔ στα Ψαχνά: «Απορρίμματα και ΔΕΥΑ θηλιά στο λαιμό των δήμων»

26 Ιανουαρίου 2024, 8:48 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Νίκος Μπαράκος στην συνεδρίαση της ΠΕΔ στα Ψαχνά

Στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους Δήμους αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του στην συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος (η οποία πραγματοποιείται στα Ψαχνά Ευβοίας) ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος ο οποίος εστίασε κυρίως στην διαχείριση απορριμμάτων και στο υψηλό κόστος ενέργειας των ΔΕΥΑ.

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου αφού καλωσόρισε του δημάρχους της περιφέρειας και τα μέλη της ΠΕΔ στην Εύβοια τόνισε ότι οι δήμοι έχουν μπροστά τους μια νέα αυτοδιοικητική περίοδο με μεγάλες προκλήσεις αλλά και συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πρώτο και σοβαρότερο το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων που για πολλούς Ο.Τ.Α αποτελεί θέμα βιωσιμότητας και δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο η αντιμετώπισή του. Όπως είπε ο κ Μπαράκος το κόστος διαχείρισης «είναι μια θηλιά που μπορεί να καταστρέψει τους δήμους και τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε όλα τα υπόλοιπα πεδία για να μπορέσουμε να τους έχουμε υγιείς οικονομικά και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας»

Το τέλος ταφής είναι ένα επιπλέον βάρος που δεν είναι ευθύνη των δήμων αλλά κυρίως της πολιτείας. Επίσης ο κ Μπαράκος αναφέρθηκε στο ζήτημα των ΔΕΥΑ και του κόστους ενέργειας που αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τους δήμους στο οποίο μπορεί να υπάρχει μερίδιο ευθύνης και στην αυτοδιοίκηση αλλά «το πώς χρεώνεται το τιμολόγιο του νερού και που έχει φτάσει το κόστος ενέργειας δεν αποτελεί ευθύνη των δήμων.

Επίσης ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν όλοι να μπορούν να κάνουν προτάσεις για ένταξη στην πράσινη ανάπτυξη αλλά οι δήμοι να μην χωρούν στους σχεδιασμούς της πολιτείας» «Για παράδειγμα» είπε «ο δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει καταθέσει πρόταση για φωτοβολταϊκό πάρκο προκειμένου να αντιμετωπίσει το κόστος ενέργειας των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚΑ και η πρόταση αυτή δεν χωράει στο σύστημα σε αντίθεση με αιτήσεις ιδιωτών οι οποίες καταφθάνουν στοίβα στον δήμο»

Κλείνοντας ο κ Μπαράκος είπε πως « Είναι πολλά τα ζητήματα αλλά δεν θέλω να μακρηγορήσω. Θέλω όμως να επισημάνω πως την αυτοδιοικητική περίοδο που πέρασε το συμβούλιο της περιφερειακής ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος έγινε ένας χώρος σύνθεσης και μέσα από αυτή τη συνεργασία καταφέραμε πολλά πράγματα. Πρόκειται για μια παρακαταθήκη που δεν πρέπει να χαθεί και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε την συνέχιση αυτού του κλίματος συνεργασίας»

Δείτε αναλυτικά ότι είπε ο Νίκος Μπαράκος:

Κλειστό το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας μετά τους βανδαλισμούς – Τι δήλωσαν οι Αντιδήμαρχοι Γουρνής – Ζέρβας και καθηγητής του σχολείου

Χαλκίδα: Στο αυτόφωρο δύο καθηγήτριες του 1ου Γυμνασίου μετά το περιστατικό με τον τραυματισμό μαθητών από φωτοβολίδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καινοτόμο δίκτυο έγκαιρης πρόβλεψης πλημμυρικών φαινομένων

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.