Τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και Ερέτριας επισκέφθηκε ο Σπύρος Πνευματικός την Δευτέρα

21 Ιουλίου 2020, 7:05 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Το δήμο Κύμης Αλιβερίου επισκέφθηκε χθες, 20 Ιουλίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός

Ο Βουλευτής είχε αναλυτική συζήτηση με τον δήμαρχο Θανάση Μπουραντά, τους αντιδημάρχους Κώστα Δημά, Νίκο Μπαράκο, Χρήστο Σαμαρά, Γιώργο Κότσαρη, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Ζέρβα και τον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Μπόκαρη.

Ο κ Μπουραντάς εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, όπως τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Συνοχής για το οδικό δίκτυο, προβλήματα στη στελέχωση των μονάδων υγείας, την εκκρεμότητα για την κατασκευή του φράγματος στην περιοχή Μανίκια και μεταξύ άλλων και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι.

Ζητήθηκε επιπλέον η αρωγή του Βουλευτή ούτως ώστε η κυριότητα ενός μεγάλου παραθαλάσσιου ακινήτου στη θέση Βλυχός του οικισμού Αγίου Δημητρίου να δοθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στον δήμο προς εκμετάλλευση.

Σχετικά με τον άξονα Χαλκίδας Κύμης συζητήθηκε ότι μπορούν  πλέον άμεσα να διεκδικήσουν  τις   παρακάμψεις (Χαλκίδας, Βασιλικού, Αμαρύνθου) εφόσον από το 2013 έχει χαρακτηρισθεί διευρωπαϊκό δίκτυο.

Χαλκίδα Ευβοίας : Κρούσμα κορονοϊού σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς

Τέλος ετέθη στον Βουλευτή το θέμα της παρέμβασης του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη σύσταση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον δήμο καθότι τα δύο υπάρχοντα οχήματα του σταθμού δεν καλύπτουν την περιοχή.

Ο κ Πνευματικός ακολούθως επισκέφθηκε τη μονάδα της ΔΕΗ όπου συναντήθηκε και ενημερώθηκε για την πορεία της επιχείρησης από τον διευθυντή κ Κοτρογιάννη και αρκετούς εργαζομένους της. Επισκέφθηκε δε και τη νέα μονάδα φυσικού αερίου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τον τρόπο  λειτουργία της.

Αμέσως μετά είχε συναντήσεις στην Κύμη με τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Θεοδώρου, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της περιοχής.

Εν συνεχεία επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κύμης και συζήτησε με τη διοικήτρια Βασιλική Αγγελοπούλου για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα με κυριότερο τις εκκρεμείς πιστώσεις και την αύξηση του προϋπολογισμού.

Τις απογευματινές ώρες ο κ Πνευματικός επισκέφθηκε την Αμάρυνθο όπου συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο του δήμου Ερετρίας κ Παπαγγελή, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αμαρύνθου Ερετρίας της ΝΔ Πέτρο Σμηλάκο και άλλους τοπικούς φορείς.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν την επικείμενη ανάπλαση της παραλίας Αμαρύνθου και τη δημιουργία θέσης αγροτικού γιατρού.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής μετέβη στην Ερέτρια

Συνάντησε στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Ερετρίας κ Ιωάννη Δημητρόπουλο και την Αντιδήμαρχο κ Μπούγα και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση της παραχώρησης στο δήμο του νησιού των ονείρων την οποία πριν 4 μήνες ξεκίνησε ο κ Πνευματικός με παρέμβαση του στην ΕΤΑΔ σε συνεργασία με τον δήμο Ερετρίας.

Τέλος ο κ Πνευματικός συνομίλησε, σε γνωστό καφέ της περιοχής, με αρκετούς κατοίκους της Ερέτριας σχετικά με τα σοβαρότερα θέματα που τους απασχολούν.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του ο κ Πνευματικός δεσμεύθηκε να εξετάσει όλα τα ανωτέρω ζητήματα και να ενημερώσει άμεσα τους ενδιαφερόμενους για την πορεία τους.

444 111 55 8888

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.